Uspešen zaključek delavnice s področja alternativnih investicijskih skladov v Sloveniji

V okviru projekta podpore na področju krepitve segmenta alternativnih investicijskih skladov (AIS) v Republiki Sloveniji, ki ga financira Evropska komisija, se je danes uspešno zaključila dvodnevna spletna delavnica »Alternativni investicijski skladi: regulativna podpora AIS v Sloveniji« v organizaciji družbe Deloitte, s sodelovanjem Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) kot prejemnika podpore. Zanimanje je bilo veliko, saj se je delavnice udeležilo več kot 60 udeležencev, iz različnih področij finančnega sektorja in javnih institucij.

Predavanja prvega dne so bila namenjena predstavitvi področja alternativnih investicijskih skladov v Evropski uniji, s poudarkom na primerjalni analizi ureditve v Franciji, Nemčiji, na Irskem in v Luksemburgu ter Sloveniji, s katero so udeleženci pridobil širši pogled na značilnosti trga alternativnih investicijskih skladov. Drugi dan je bil namenjen podrobnejši predstavitvi življenjskega cikla sklada zasebnega kapitala in nepremičninskega sklada. Udeleženci so se lahko podrobneje seznanili s fazami poslovanja AIS, poseben poudarek pa je bil na metodologiji nagrajevanja upravljavcev, značilnostim vrednotenja sredstev AIS in sistemu upravljanja tveganj.

Delavnica se je zaokrožila z regulativnimi priporočili za razvoj panoge AIS v Sloveniji, ki kaže na to, da je pred Slovenijo še veliko izzivov. ATVP verjame, da bodo deležniki na tem področju zaznali priložnost, ki jo ponuja razvoj te panoge ter da bomo s skupnimi močmi razvili okolje, ki bo ugodno tako za upravljavce skladov kot vlagatelje.   


Nazaj na seznam
  1. Delovni čas ATVP: vsak delovni dan med 8. in 16. uro
  2. Sprejem pošte: vsak delovni dan med 8. in 15. uro,
    razen na delovna dneva 24. 12. in 31. 12. od 8. do 13. ure
  3. Medijsko središče: pr@atvp.si