Skoči do osrednje vsebine

Elektronsko poročanje DZU

7.1.2008: Vklop produkcijskega okolja

Z današnjim dnem je možno pošiljanje poročil v produkcijsko okolje. Testno okolje bo zavezancem ostalo dostopno še nekaj časa.

19.12.2008: Popravki funkcionalne specifikacije

Na voljo je zadnja verzija funkcionalne specifikacije, ki vsebuje tudi spremenjeno XML shemo, pri čemer se ohranja kompatibilnost s staro XMl shemo. Popravki so namenjeni popiljanju praznih poročil, kadar za določen sklad ni podatkov, ki bi jih bilo treba poročati. Specifikacija je na voljo tukaj.

10.11.2008: Vklop testnega okolja

Zavezance obveščamo, da je testno okolje vzpostavljeno in da lahko začnejo s testiranjem. Testni datoteki sta na voljo tukaj. Testni datoteki morajo zavezanci še prilagoditi, tako da v ustrezna polja vnesejo matično številko DZU in sklada, na katerega se poročilo nanaša.

3.11.2008: Testna specifikacija in popravek funkcionalne specifikacije

Za potrebe testiranja elektronskega poročanja je Agencija pripravila navodila za izvajanje testiranja. Dokument je na voljo tukaj. O točnem datumu začetka testiranja bomo kontaktne osebe obvestili po elektronski pošti.

Hkrati zavezance obveščamo, da je nova verzija funkcionalne specifikacije, objavljena dne 30.10.2008, vsebovala starejšo verzijo XML sheme. Napako smo že odpravili, tako da je trenutno objavljena ažurna različica dokumenta.

30.10.2008: Nova verzija funkcionalne specifikacije za elektronsko poročanje DZU

V manjši meri je spremenjena XML shema, nova verzija specifikacije pa vsebuje tudi določene popravke in dopolnitve. Dokument lahko dobite tukaj.

14.8.2008: Nova verzija funkcionalne specifikacije za elektronsko poročanje DZU

Specifikacija vsebuje informacije o načinu in vsebini poročanja ter določa splošna tehnična in organizacijska izhodišča za izvajanje poročanja. Dokument z označenimi spremembami glede na prejšnjo verzijo lahko dobite tukaj

 


Nazaj na seznam
  1. Delovni čas ATVP: vsak delovni dan med 8. in 16. uro
  2. Sprejem pošte: vsak delovni dan med 8. in 15. uro,
    razen na delovna dneva 24. 12. in 31. 12. od 8. do 13. ure
  3. Medijsko središče: pr@atvp.si