Skoči do osrednje vsebine

Dnevi slovenskega kapitalskega trga

V ponedeljek, 27. marca, se s Predstavitvijo kapitalskega trga za podjetja začenjajo Dnevi slovenskega kapitalskega trga. Gre za prvi skupni dogodek Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP), borznoposredniških družb, bank in družb za upravljanje, ki opravljajo investicijske storitve in posle, Ljubljanske borze in Centralno klirinške depotne družbe (KDD), ki je namenjen promociji slovenskega kapitalskega trga. V okviru tega se bo do petka, 31. marca, zvrstila serija predavanj in okroglih miz, namenjenih podjetjem in malim vlagateljem. Prva dva dneva, 27. in 28. marca, bodo v Hotelu Lev potekale predstavitve za domača podjetja in male vlagatelje, v naslednjih dneh pa bodo potekale aktivnosti sodelujočih finančnih institucij. 

Dnevi slovenskega kapitalskega trga se bodo v ponedeljek, 27. marca, začeli z novinarsko konferenco, na kateri bodo sodelovali direktorica ATVP Anka Čadež, minister za finance Klemen Boštjančič, predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, predsednik uprave Ljubljanske borze Aleš Ipavec, direktorica Združenja bank Slovenije mag. Stanislava Zadravec Caprirolo, predsednik upravnega odbora Združenja družb za upravljanje Benjamin Jošar in predstavnik banke BKS Damjan Hempt.

Sledile bodo predstavitve domačim podjetjem, ki se bodo podrobneje seznanili s kapitalskim trgom in spoznali možnosti pridobivanja dodatnih finančnih sredstev za rast in razvoj. Po uvodnem nagovoru glavnega ekonomista GZS Bojana Ivanca bo prof. dr. Aleš Berk Skok predstavil kapitalski trg, zbiranje kapitala in organizirano trgovanje. Dogodek se bo zaključil z okroglo mizo, na kateri bodo predstavniki ATVP, KDD, Ljubljanske borze, NLB, Ilirike in Equita – vsak s svojega področja – predstavili postopek izdaje vrednostnih papirjev.

Drugi dan konference bo namenjen malim vlagateljem. Te bodo vrhunski predavatelji in praktiki s področja kapitalskega trga poučili seznanili s pozitivnimi učinki in naložbenih priložnostih na kapitalskem trgu. Prof. dr. Mojmir Mrak bo predstavil kapitalske trge in finančne instrumente, nato bodo od predstavniki ATVP, KDD in Ljubljanske borze pojasnili, kako poteka nadzor nad kapitalskim trgom in tržno infrastrukturo. O slovenskem kapitalskem trgu bodo več povedali tudi predstavniki bank NKBM in SKB, Equita in Združenja družb za upravljanje. Sledila bo okrogla miza, na kateri bodo govorci iz bank BKS, NLB, NKBM in SKB, Ilirike, Equita in Generali Investments predstavili odpiranje trgovalnih računov in začetek trgovanja na kapitalskih trgih.


Nazaj na seznam
  1. Delovni čas ATVP: vsak delovni dan med 8. in 16. uro
  2. Sprejem pošte: vsak delovni dan med 8. in 15. uro,
    razen na delovna dneva 24. 12. in 31. 12. od 8. do 13. ure
  3. Medijsko središče: pr@atvp.si