Skoči do osrednje vsebine

Upravni dogovor (Administrative arrangement) o izmenjavi osebnih podatkov

Upravni dogovor je nezavezujoči dokument, ki ureja varstvo osebnih podatkov, in h kateremu lahko pristopijo organi finančnega nadzora. Celotno besedilo dogovora je na voljo tu (.docx) (samo v angleškem jeziku).

Upravni dogovor je namenjen zagotavljanju predpisanih zaščitnih ukrepov pri prenosu osebnih podatkov v okviru mednarodnega sodelovanja in dopolnjuje obstoječe dogovore o izmenjavi informacij ali memorandumov, ki že obstajajo (ESMA MMoU, IOSCO MMoU). Dogovor je skladen z uredbo o varstvu podatkov (GDPR), po kateri lahko organi EGP delijo osebne podatke z organi, ki niso članice EGP (tretje države), v zvezi z nadzornimi postopki.

ATVP je podpisnik upravnega dogovora, in sicer na listi Appendix A, ki vsebuje seznam podpisnikov organov EGP (Evropski gospodarski prostor). Organi tretjih držav, ki so k dogovoru pristopili, pa se nahajajo na seznamu Appendix B .

Evropski odbor za varstvo osebnih podatkov, neodvisni evropski organ, ki prispeva k dosledni uporabi pravil o varstvu podatkov v EU, je objavil mnenje (.docx), kjer pojasnjuje, da upravni dogovor zagotavlja ustrezne zaščitne ukrepe, ko se osebni podatki na tej podlagi posredujejo javnim organom tretjih držav, in ki jih ne ureja odločba o ustreznosti Evropske komisije.

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije je upravni dogovor potrdil 2. julija 2019 v skladu s členom 46 (3)(b) GDPR.

  1. Delovni čas ATVP: vsak delovni dan med 8. in 16. uro
  2. Sprejem pošte: vsak delovni dan med 8. in 15. uro,
    razen na delovna dneva 24. 12. in 31. 12. od 8. do 13. ure
  3. Medijsko središče: pr@atvp.si