Opozorilo IOSCO v zvezi z ICO

IOSCO Board je izdal opozorilo, v katerem vlagatelje svari pred vlaganjem v ICO in kriptovalute. IOSCO poudarja, da obstajajo jasna tveganja, povezana s temi ponudbami, vlagatelji pa z naložbami v ICO ogrožajo varnost vloženih sredstev. IOSCO opozarja, da ponudniki ICO praviloma niso sistemsko regulirani in nadzorovani in zato za male vlagatelje zelo tvegani. Zato jih poziva, naj bodo pri naložbah v ICO previdni, saj so že znani primeri prevar.

Zaradi vse večjega vpliva in ponudbe ICO v zadnjem času je IOSCO ustanovil posebno posvetovalno skupino (ICO Consultation Network), kjer bo med regulatorji, člani IOSCO, potekala razprava o izkušnjah in vprašanjih v zvezi s to tematiko.

Zanimanje javnosti za virtualne valute oz. zbiranje sredstev z izdajo žetonov nenehno narašča. Ker pa gre za neregulirano dejavnost in ker obstaja velika možnost izgube vloženih sredstev, vlagatelje pozivamo k previdnosti in spremljanju opozoril v zvezi z ICO, ki jih na naši strani redno posodabljamo (objavljamo izdana opozorila evropskih regulatorjev).

 Nazaj

Certifikati